Supa cu dovleac si chorizo
PrinteazaSupa cu dovleac si chorizo din: chorizo, ceapa, ardei iute sau boia, dovleac, supa.
- 150 g chorizo tăiat cubuleţe, plus 75 g pentru decor
- 2 cepe, decojite şi tăiate mărunt
- 1 lingură cu pastă de ardei iute sau boia de ardei iute
- 1 kg pulpă de dovleac
- 900 ml supă de legume sau pui
Mod de preparare:
Incălzeşte cubuleţele de chorizo într-o oală mare până când uleiul din ele începe să se topească. Adaugă ceapa şi căleşte timp de 5 minute pe foc mediu până se înmoaie.
Adaugă pasta de ardei iute sau boiaua de ardei iute şi amestecă până când se omogenizează, iar apoi adaugă dovleacul şi supa.
Adu la fierbere, apoi redu focul, acoperă cu un capac şi fierbe la foc mic timp de 30-40 minute, sau până când dovleacul este moale, la oala de pe foc şi pasează supa, folosind fie un blender, fie un mixer.
Asezonează după gust cu sare şi piper negru măcinat. Pentru a servi, încălzeşte chorizo-ul pentru decor într-o tigaie pînă când uleiul din el începe să se topească.
Pune supa în căni sau boluri, împrăştie chorizo-ul deasupra, stopeşte cu ulei rămas de la chorizo, macină deasupra piper negru şi serveşte.
Supa cu dovleac si chorizo
Pofta buna!