Supă cu fidea
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu: fasole verde, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, ulei, usturoi, marar, sare, piper, smantana, fidea.
- 450 g fasole verde
- 1 morcov
- 2 cepe
- un sfert de ţelină
- o rădăcină de pătrunjel
- 3 rotocoale de fidea
- 75 ml ulei de floarea-soarelui
- 2 căţei de usturoi
- mărar
- sare
- piper
- smântână
Mod de preparare:
Fasolea verde se curăţă, se taie bucăţi mici şi, după ce s-a spălat, se pune într-un castron. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Ţelina, morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe sau felii subţiri şi se pun peste ceapă.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun legumele tăiate şi se călesc până se înmoaie.
Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele, sare, piper şi se fierb 15 minute. Se adaugă fasolea verde, se mai fierbe zece minute, apoi se presară fideaua ruptă în bucăţi mici.
Când fasolea şi fideaua sunt fierte, se presară usturoiul pisat, mărar tocat şi se opreşte focul. Se serveşte fierbinte sau caldă, simplă sau cu smântână.
Supă cu fidea
Pofta buna!