Supa cu fructe de mare si usturoi
PrinteazaSupa cu fructe de mare si usturoi din: creveti, ulei de masline, ceapa, morcov, vin alb sec, rosii, supa de legume, harissa, smantana, coaja de lime, zeama de lime, scoici saint jacques, unt cu usturoi, coriandru, ardei iute si paine prajita.
- 250 g creveti mari, nedecorticati
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata
- 1 morcov, tocat
- 75 ml vin alb sec
- 200 g rosii din conserva
- 500 ml supa de legume (sau de peste)
- 1 lingura de harissa
- 2 linguri de smantana pentru gatit, plus extra pentru servit
pentru servit:
- coaja rasa si zeama de la 1/2 lime
- 8 creveti mari, cruzi, decorticati
- 5 scoici Saint Jacques, curatate
- 1 lingura unt cu usturoi
- frunzele de la 1 legatura mica de coriandru
- 1/2 ardei iute rosu, feliat subtire
- paine prajita
Mod de preparare:
Curăţă creveţii şi frige carapacea într-o tigaie în care ai încins uleiul de măsline, timp de 5 minute. Adaugă ceapa şi morcovii şi sotează-i timp de 10 minute, până ce se înmoaie. Toarnă peste legume vinul şi lasă să se evapore alcoolul timp de 1 minut. Adaugă roşiile şi supa, acoperă cu un capac şl lasă să clocotească 30 de minute. între timp, mărunţeşte creveţii.
Pasează supa cu un blender (inclusiv carapacele de creveţi), apoi trece-o printr-o strecurătoare. Pune din nou supa pe foc, adaugă creveţii şi lasă 10 minute. Pasează din nou supa, fără a o strecura. Pune supa pe foc şi amestec-o bine cu harissa şi zeama de lime, până clocoteşte. Adaugă smântână si dă focul mai mic.
Intre timp, asezonează bine scoicile şi creveţii. încinge untul aromat într-o tigaie, până face spumă. Adaugă creveţii şi scoicile şi prăjeşte-le timp de 1 minut pe fiecare parte. Serveşte supa în farfurii adânci şi aşază în centru creveţii şi scoicile. Stropeşte cu smântână rămasă şi presară frunze de coriandru, coajă rasă de lime şi felii de ardei iute.
Supa cu fructe de mare si usturoi
Pofta buna!
Supa asta chiar merita incercata 🙂 Arata foarte bine, dar intai de toate vreau s-o probez sa vad daca i si gustoasa