Supa cu fulgi de ovaz
PrinteazaSupa cu fulgi de ovaz din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartof, ulei, fulgi de ovaz, slanina, mazare, smantana, lamaie, sare, piper.
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel şi ţelină
- 1 ceapă uscată
- 1 cartof
- 3 legături ceapă verde
- 2 linguri ulei
- 6 linguri fulgi de ovăz
- 60 g slănină afumată sau piept de porc afumat
- 1 cană mazăre
- 200 ml smântână pentru gătit
- sare
- piper alb
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Intr-o oală cu 2 litri de apă uşor sărată, pui la fiert morcovii, rădăcinile de pătrunjel şi de ţelină şi cartoful, în prealabil curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi fnari.
Tai slănina în fâşii înguste, iar ceapa verde în rondele.
Intr-o altă oală de 3 litri, încingi uleiul şi căleşti şunca şi ceapa tocată. Adaugi mazărea, amesteci uşor, după care stingi cu supa de legume strecurată şi continui fierberea la foc mediu, pentru 10 minute.
După ce te-ai asigurat că au fiert boabele de mazăre, torni smântână dulce, zeama de lămâie, sărezi şi condimentezi după gust.
Iei vasul de pe foc după câteva clocote şi presari pătrunjelul fin tocat şi fulgii de ovăz. O consumi după 1-2 minute, când fulgii s-au mai înmuiat.
Supa cu fulgi de ovaz
Pofta buna!
A iesit buna supa?