Supa cu fulgi de ovaz

Printeaza

Supa cu fulgi de ovaz din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, cartof, ulei, fulgi de ovaz, slanina, mazare, smantana, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Supa_cu_fulgi_de_ovaz

  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel şi ţelină
  • 1 ceapă uscată
  • 1 cartof
  • 3 legături ceapă verde
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri fulgi de ovăz
  • 60 g slănină afumată sau piept de porc afumat
  • 1 cană mazăre
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper alb
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Intr-o oală cu 2 litri de apă uşor sărată, pui la fiert morcovii, rădăcinile de pătrunjel şi de ţelină şi cartoful, în prealabil curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi fnari.

Tai slănina în fâşii înguste, iar ceapa verde în rondele.

Intr-o altă oală de 3 litri, încingi uleiul şi căleşti şunca şi ceapa tocată. Adaugi mazărea, amesteci uşor, după care stingi cu supa de legume strecurată şi continui fierberea la foc mediu, pentru 10 minute.

După ce te-ai asigurat că au fiert boabele de mazăre, torni smântână dulce, zeama de lămâie, sărezi şi condimentezi după gust.

Iei vasul de pe foc după câteva clocote şi presari pătrunjelul fin tocat şi fulgii de ovăz. O consumi după 1-2 minute, când fulgii s-au mai înmuiat.

Supa cu fulgi de ovaz

Supa_cu_fulgi_de_ovaz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit buna supa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.