Supă cu găluşte de ficat si ceapa verde
PrinteazaSupă cu găluşte de ficat si ceapa verde din: ficat de vitel, ou, unt, ceapa, pesmet, patrunjel, maghiran, oase de vita, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, sare, piper.
- 200 g ficat de vitel
- 2 ou
- 1 lingura unt
- 1 ceapa
- 2 linguri pesmet
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita maghiran
supa:
- 1 kg oase de vita
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina mica
- 1 ceapa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru supă, spargeţi oasele, spălafi-le şi puneţi-le la fiert în 6 litri apă cu 1 lingură sare. Când începe să fiarbă, luaţi spuma de câte ori este cazul. După 2 ore de fiert, adăugaţi legumele curăţate, spălate şi tăiate ca pentru ciorbă şi ceapa, coaptă 30 de minute în cuptor.
Continuaţi fierberea încă 2 ore, apoi luaţi oala de pe foc. Degresaţi supa şi strecuraţi-o printr-o sită foarte fină.
Pentru găluşte, curăţaţi ficatul de pieliţe şi treceţi-l prin maşina de tocat. Separat, frecaţi untul cu ouăle până se omogenizează. Puneţi apoi ficatui, pesmetul, ceapa călită şi condimentele. Săraţi şi piperaţi după gust.
Apoi se ia cu o linguriţa din compoziţia preparată şi se fac găluşte care se fierb în apă clocotită, jumătate de oră, ca să nu se desfacă.
Când sunt gata, se scot şi se adaugă în supă. Serviţi cu ceapă verde tocată şi câţiva stopi de ulei de dovleac.
Supă cu găluşte de ficat si ceapa verde
Pofta buna!
Foarte buna supa cu galuste de ficat