Supa cu galuste de ficat si marar
PrinteazaSupa cu galuste de ficat si marar din: cartofi, morcovi, ou, faina, ficatei, unt, sare, marar.
- 1 kg cartofi
- 1 morcov
- 1 ou
- 3 linguri cu făină
- 4-5 ficăţei
- 1 lingură cu unt
- sare
- mărar tocat
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i în două ape, tăiaţi-i felii şi fierbeţi-i în 1,5 l apă cu sare împreună cu morcovul pregătit la fel.
Faceţi un buchet aromat din: usturoi, pătrunjel verde, cimbru, busuioc, pe care le legaţi împreună cu aţă şi pe care-l puneţi în supă şi-l aruncaţi când legumele au fiert.
Fierbeţi ficăţeii 5 minute, spălaţi-i şi treceţi-i prin maşina de tocat. Amestecaţi cu faină, sare, unt, 1 ou crud, verdeaţă tocată şi puţin piper măcinat.
Luaţi cu linguriţa din amestec, fierbeţi găluştele în apă fierbinte cu sare 15 minute. Pasaţi cartofii şi morcovul, turnaţi piureul în supa în care au fiert, fierbeţi câteva min, răsturnaţi găluştele fierte.
Pofta buna!