Supa cu galuste de ficat
PrinteazaO reteta simpla de supa cu galuste de ficat cu pesmet, ou, ceapa, unt, sare si o legatura de patrunjel.
- ficat 150 g
- pâine albă uscată (sau pesmet) 50 g
- un ou
- o ceapă mică
- unt (sau ulei) 30 g
- sare
- supă 2 l
- o legătură mică de pătrunjel
Mod de preparare:
Ficatul se curăţă de pieliţe şi se taie cuburi. Pâinea se taie în felii cât mai subţiri şi se amestecă bine cu ficatul tăiat.
Ceapa se taie fin şi se prăjeşte auriu în unt. Se adaugă la celelalte ingrediente, se amestecă şi se trece totul prin maşina de tocat cu găuri mici. Se pune puţină sare, oul şi un pic de verdeaţă tocată.
Se amestecă, se ia cu o linguriţă şi se introduc în £upă fierbinte. Se fierb circa 10 minute. Supa cu găluşte de ficat se serveşte fierbinte cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Poftă bună!