Supa cu galuste de paine
PrinteazaSupa cu galuste de paine din: ceapa, usturoi, margarina, oua, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, marar, sare, piper.
- 200 g pâine
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 20 g margarină
- 2 ouă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 100 g ţelină
- 2 cartofi
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pâinea se taieîn felii apoi se pune la înmuiat în apă rece. După o jumătate de oră, se scoate, se stoarce şi se pisează. Ceapa se toacă mărunt. Usturoiul se pisează, apoi se căleşte într-o cratiţă, împreună cu ceapa, în margarină încinsă.
Se ia cratiţa de pe foc înainte de a se rumeni prea tare ceapa. Se scurge de ulei şi se amestecă bine cu pâinea. Se adaugă ouăle bătute, sare, piper şi puţină verdeaţă tocată. Se amestecă bine şi se obţine o pastă. Cartofii, morcovii, albitura şi ţelina se taie în cubuleţe şi se fierb în apă cu sare. Când s-au fiert legumele, se ia câte o lingură din compoziţie şi se pun găluşte în oală.
Se fierb găluştele un sfert de oră, apoi se presară în oală verdeaţă tocată.
Pofta buna!