Supa cu galuste de paine

Printeaza

Supa cu galuste de paine din: ceapa, usturoi, margarina, oua, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, marar, sare, piper.

Ingrediente:Supa cu galuste de paine

  • 200 g pâine
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 20 g margarină
  • 2 ouă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 100 g ţelină
  • 2 cartofi
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pâinea se taieîn felii apoi se pune la înmuiat în apă rece. După o jumătate de oră, se scoate, se stoarce şi se pisează. Ceapa se toacă mărunt. Usturoiul se pisează, apoi se căleşte într-o cratiţă, împreună cu ceapa, în margarină încinsă.

Se ia cratiţa de pe foc înainte de a se rumeni prea tare ceapa. Se scurge de ulei şi se amestecă bine cu pâinea. Se adaugă ouăle bătute, sare, piper şi puţină verdeaţă tocată. Se amestecă bine şi se obţine o pastă. Cartofii, morcovii, albitura şi ţelina se taie în cubuleţe şi se fierb în apă cu sare. Când s-au fiert legumele, se ia câte o lingură din compoziţie şi se pun găluşte în oală.

Se fierb găluştele un sfert de oră, apoi se presară în oală verdeaţă tocată.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.