Supă cu găluşte şi legume proaspete
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu: galuste, fasole verde, fasole rosie boabe, ardei gras, ceapa, praz, morcov, telina, pastranac, oua, gris, ulei, sare, piper, oregano, smantana, crutoane de paine.
Ingrediente:
- 200 g fasole verde congelată
- 100 g fasole roşie boabe
- doi ardei graşi
- două cepe
- un fir de praz
- un morcov
- o felie de ţelină
- un păstârnac
- două ouă
- 200 g griş
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- oregano
- smântână
- crutoane de pâine
Mod de preparare:
Fasolea roşie se înmoaie cu o seară înainte şi se fierbe în apă cu sare. Ouăle se amestecă împreună cu puţină sare şi griş adăugat treptat până rezultă o compoziţie curgătoare, dar nu foarte subţire. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele subţiri. La fel şi cepele. Ardeii graşi se spală, se curăţă de cotorul cu seminţe şi se taie bucăţele.
Morcovul, păstârnacul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe sau julien. Se încinge uleiul într-o tigaie, se călesc prazul, păstârnacul, morcovul şi ţelina zece minute, apoi se adaugă ardeii şi se mai călesc cinci minute.
Se pun la fiert într-o oală cu trei litri de apă, se condimentează şi se lasă să fiarbă. Când legumele sunt aproape fierte se adaugă fasolea roşie, fasolea verde şi puţin oregano.
Se lasă să fiarbă zece minute, apoi se ia cu o lingură din compoziţia de griş şi se toarnă în oală. Se ţine supa pe foc până sunt fierte găluştile, apoi se serveşte.
Pofta buna!