Supă cu găluşte şi pătrunjel
PrinteazaSupă cu găluşte şi pătrunjel din: supa de legume, patrunjel, unt, gris, oua, sare si nucsoara.
- 1 litru supa de legume
- patrunjel tocat, pentru decor
- 100 g unt
- 250 g gris
- 4 oua
- sare
- nucsoara
Mod de preparare:
Pentru găluşte, se amestecă untul cu sarea şi nucşoara până se obţine o spumă. Se încorporează grisul şi ouăle, se amestecă bine şi se dau deoparte 30 de minute. Supa de legume se pune la fiert. Din compoziţia de griş se fac găluştele, cu două linguriţe cufundate în prealabil în apă.
Se pun în supa care a dat în clocot şi se mai lasă pe foc cea 15-20 de minute. După ce se pune în farfurii, se presară deasupra frunzuliţe de pătrunjel.
Supă cu găluşte şi pătrunjel
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta, o sa incerc si eu in weekend sa fac o supa cu galuste