Supă cu găluşte şi pui

Printeaza

Supă cu găluşte şi pui

Ingrediente:Supă cu găluşte şi pui

  • două piepturi de pui
  • două ouă
  • o lingură de griş
  • 250 g făină
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • un ardei gras
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o conservă boabe de porumb
  • un fir de praz
  • un sfert de varză
  • sare
  • pătrunjel
  • ulei

Preparare:

Morcovul, ţelina, varza şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe.

Se pun trei litri de apă la fiert şi se adaugă legumele tocate, inclusiv porumbul. Se lasă la fiert 15 minute, se pun prazul tăiat în rondele, sarea şi două linguri de ulei.

Când legumele sunt aproape fierte se adaugă ardeiul tăiat în feliuţe şi piepturile de pui tăiate în fâşii subţiri. Albuşul se bate spumă cu o furculiţă, se amestecă bine cu două linguri de ulei şi cu gălbenuşul.

Se bate bine cu un tel, se adaugă un sfert de linguriţă de sare şi făina treptat. Se amestecă bine cu furculiţa până când rezultă un aluat pufos, ce poate fi modelat.

Se umezesc două linguriţe cu apă, se ia din compoziţie şi se formează găluşte. Se pun în supă, se lasă la fiert timp de 15-20 de minute, se opreşte focul şi se presară pătrunjel tocat.

Supă cu găluşte şi pui

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu mai tin minte de cand nu am mai mancat o supa de galuste. Chiar o sa fac si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.