Supă cu găluşte şi pui
PrinteazaSupă cu găluşte şi pui
- două piepturi de pui
- două ouă
- o lingură de griş
- 250 g făină
- un morcov
- un sfert de ţelină
- un ardei gras
- o rădăcină de pătrunjel
- o conservă boabe de porumb
- un fir de praz
- un sfert de varză
- sare
- pătrunjel
- ulei
Preparare:
Morcovul, ţelina, varza şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă şi se taie în cubuleţe.
Se pun trei litri de apă la fiert şi se adaugă legumele tocate, inclusiv porumbul. Se lasă la fiert 15 minute, se pun prazul tăiat în rondele, sarea şi două linguri de ulei.
Când legumele sunt aproape fierte se adaugă ardeiul tăiat în feliuţe şi piepturile de pui tăiate în fâşii subţiri. Albuşul se bate spumă cu o furculiţă, se amestecă bine cu două linguri de ulei şi cu gălbenuşul.
Se bate bine cu un tel, se adaugă un sfert de linguriţă de sare şi făina treptat. Se amestecă bine cu furculiţa până când rezultă un aluat pufos, ce poate fi modelat.
Se umezesc două linguriţe cu apă, se ia din compoziţie şi se formează găluşte. Se pun în supă, se lasă la fiert timp de 15-20 de minute, se opreşte focul şi se presară pătrunjel tocat.
Supă cu găluşte şi pui
Pofta buna!
Nu mai tin minte de cand nu am mai mancat o supa de galuste. Chiar o sa fac si eu.