Supa cu galusti

Printeaza

Supa cu galusti

Supa cu galusti

Ingrediente:

  • 4-5 morcovi mari
  • o radacina de patrunjel
  • o telina
  • 1-2 ardei verzi
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • un ou
  • 4-5 linguri gris
  • 200 g de branza de vaci
  • 20 g de unt
  • un dovlecel
  • o legatura de patrunjel

Mod de preparare:

Se curăţă toate rădăcinoase-le şi zarzavaturile, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Pentru găluşti, se pune brânza într-un bol şi se ames­tecă cu oul bătut cu sare şi cu grisul până se formează o compoziţie uşor de modelat.

După ce s-au fiert zarzava­turile, se scot din supă şi se sortează. Ceapa, usturoiul şi rădăcinoasele se aruncă, mai puţin morcovii. Aceştia se taie rondele sau se zdrobesc cu furculiţa şi se pun în supă.

Separat, se pune apă într-o oală cu puţină sare, iar când clocoteşte se pun găluştile. Se consideră că au fiert atunci când se ridică la suprafaţă. Se scot cu spumiera şi se pun în supă. Se mai lasă să dea în 2-3 clocote şi se opreşte focul. Se pune un cubuleţ de unt şi se ornează cu pătrunjel verde.

Supa cu galusti

Supa cu galusti1.jpg Supa cu galusti2.jpg Supa cu galusti3.jpg Supa cu galusti4.jpg Supa cu galusti.jpg

Mod de preparare:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.