Supă cu kaizer
PrinteazaSupă cu kaizer
Ingrediente:
- 300 g kaizer
- doi morcovi
- o rădăcină de pătrunjel
- un sfert de ţelină
- 300 g mazăre
- o jumătate de conopidă
- ceapă verde
- 300 g fasole albă păstăi
- 3 rotocoale de fidea
- ulei
- pătrunjel
- sare, piper
- un ardei iute
- smântână
- iaurt gras
Preparare:
Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe.
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie în rondele. Se pun trei litri de apă la fiert, se adaugă legumele tocate, două linguri de ulei, sarea şi piperul.
Se lasă la fiert, se pun fasolea albă păstăi tăiată în bucăţi mai mici, conopida ruptă în bucheţele, mazărea spălată, o legătură de ceapă verde şi kaizerul tăiat în bucăţi.
Când sunt fierte, se adaugă rotocoalele de fidea şi se mai lasă la fiert timp de zece minute.
Se presară verdeaţa tocată, ardeiul iute tăiat în bucăţi mai mari şi se opreşte focul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească cinci minute, ca să se îmbine aromele.
Se serveşte fierbinte, cu puţină smântână sau iaurt gras.
Supă cu kaizer
Pofta buna!
Foarte buna mi-a iesit supa cu kaizer. Eu o servesc cu ardei iute.