Supa cu lapte de cocos si pui
PrinteazaSupa cu lapte de cocos si pui din: lapte de cocos, piept de pui, ciuperci, lemongrass, ghimbir, porumb, lamaie, sos de peste, ardei, piper.
- 800 ml lapte de cocos
- 450 ml supă de pui
- 400 g piept de pui
- 200 g ciuperci proaspete
- 3 tulpini de lemongrass
- 1 bucată ghimbir de 5 cm
- 100 g porumb conservat
- 4 linguri zeamă de lămâie
- 3 linguri sos peşte
- 2 ardei iuţi
- piper
Mod de preparare:
Se amestecă supa de pui cu laptele de cocos, se dă în clocot, apoi se trece focul la mic. Se curăţă lemon-grass-ul, puţin strivit şi ghimbirul, tăiat felii. Se pun în suipă şi se fierb, la foc mic, aproximativ zece minute.
Se strecoară supa. Se curăţă şi se taie ciupercile felii. Pieptul de piui se taie fâşii şi porumbul se taie în două. Se pun în supa strecurată şi se mai lasă la fiert încă zece minute.
Se adaugă sosul de peşte şi se mai fierbe timp de un minut. Se i-a vasul dee pe foc şi se adaugă zeama de lămâie.
Pofta buna!