Supa cu legume si paste
PrinteazaSupa de legume cu paste din: dovlecei, cartofi, ulei, apa, ceapa, usturoi, morcovi, patrunjel, telina, ardei, salata, cimbru, paste, smantana, sare, piper.
- doi dovlecei
- doi cartofi
- ulei de măsline
- doi litri apă
- două cepe
- usturoi
- doi morcovi
- o rădăcină de pătrunjel
- un sfert de ţelină
- un ardei gras
- 300 g mazăre
- o salată verde
- cimbru
- 300 g paste
- 200 ml smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe sau se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie în cubuleţe. Se pune apa la fiert, se adaugă legumele tăiate, două linguri de ulei de măsline şi puţină sare.
Când sunt pe jumătate fierte se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cuburi, dovleceii tăiaţi în felii mai groase, ardeiul curăţat de seminţe, tăiat în cubuleţe şi mazărea. Se lasă la fiert până când se înmoaie legumele, se adaugă doi căţei de usturoi pisaţi, salata tăiată în fâşii mai groase, un praf de cimbru uscat, puţin piper şi pastele rupte în bucăţele.
Se mai fierbe timp de zece minute, cât să se înmoaie pastele, se opreşte focul şi se acoperă pentru cinci minute cu un capac. Se serveşte fierbinte sau rece cu smântână şi verdeaţă proaspăt tocată.
Poftă bună!