Supă cu legume şi varietăţi de fasole

Printeaza

o reteta de supa de legume si varietati de fasole din: bob, mazare, fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla, linte, grau, usturoi, ceapa, flori uscate de fenicul, frunze de salvie, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare de mare integrala si piper.

Ingrediente:Supă cu legume şi varietăţi de fasole

  • 70 g bob proaspăt, decorticat
  • 40 g mazăre, decorticată
  • 40 g fasole proaspătă
  • 40 g fasole ţucără
  • 1 dovlecel mic (40 g)
  • 70 g praz
  • 20 g frunze fragede de sfeclă
  • 40 g linte de Castelluccio
  • 40 g grâu dur
  • 8 frunze de busuioc
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură de ceapă tocată
  • 1 lingură de flori uscate de fenicul
  • 1 frunză de salvie
  • 3 linguri de vin alb sec
  • 2 dl supă de legume
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare de mare integrală
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Fierbeţi lintea cu aproximativ trei pahare de apă, cu salvia, cu jumătate de căţel de usturoi şi o lingură de ulei. Potriviţi de sare când este aproape gata (cam după 30-40 de minute). Strecuraţi şi păstraţi supa limpede obţinută. Treceţi printr-o sită fină un sfert din cantitatea de linte, iar restul boabelor păstra- ţi-le întregi.

Asezonaţi lintea strecurată cu o lingură de ulei, cu sare şi cu piper. Căliţi ceapa tocată cu jumătate de lingură de ulei, adăugaţi grâul, stropiţi cu vin şi lăsaţi să se evapore. Daţi apoi focul mic şi mai fierbeţi 15 minute, adăugând supa limpede, fierbinte.

într-o tigaie, căliţi prazul cu un fir de ulei şi cu usturoiul rămas tocat. Adăugaţi dovlecelul tăiat rondele cam de 1 cm grosime, mazărea, bobul fiert şi curăţat, fasolea verde, fasolea verde ţucără tăiate bucăţi cam de 2 cm, frun­zele de sfeclă tăiate fâşioare şi florile de feni­cul. Căliţi-le câteva clipe să-şi dezvolte aroma, apoi puneţi-le în supa de linte.

Fierbeţi cam 15 minute, încât zarzavaturile să rămână crocante. Adăugaţi crema de linte şi lintea întreagă, grâul fiert, busuiocul şi ames­tecaţi bine totul. Potriviţi de sare şi de piper, luaţi oala de pe fojp şi serviţi stropind prepa­ratul cu un fir de ulei

Supă cu legume şi varietăţi de fasole

Supă cu legume şi varietăţi de fasole

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.