Supa cu macris si curmale
PrinteazaSupa cu macris si curmale din: macris, curmale, inimi de palmier, ulei, sare, piper, ghimbir, cuisoare, lapte de cocos, seminte de susan.
- 400 g măcriş
- 5 curmale uscate
- 100 g inimi de palmier (la conservă)
- 3-4 linguri de ulei de arahide
- 500 ml fond de legume
- sare
- piper
- praf de ghimbir şi de cuişoare
- 2-3 linguri de pastă iute neagră de fasole
- 250 ml lapte de cocos neîndulcit
- 2-3 linguri de seminţe de susan
Mod de preparare:
Macrişul se spala, se şterge şi se toacă grosier, iar curmalele se marunţesc. Se scurg de zeamă inimile de palmier şi se taie bucăţele.
Se încinge uleiul într-o oală si se prăjesc in el rapid macrişul, curmalele şi inimile de palmier.
Se toarnă pe deasupra fondul de legume, apoi compoziţia se condimentează cu sare, piper şi praf de ghimbir si de cuişoare. Se incorporează pasta de fasole.
Amestecul se fierbe la foc mic circa 10 minute, după care se adaugă laptele de cocos. Supa se mai lasă pe foc 1-2 minute amestecând continuu.
Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără grăsime. Supa se serveste cu susan presarat pe deasupra.
Supa cu macris si curmale
Pofta buna!