Supa cu mazare si varza de Bruxelles
PrinteazaSupa cu mazare si varza de Bruxelles din: ulei de măsline, morcov, telina verde, usturoi, ceapa, varză de Bruxelles, supă de legume sau de carne, bulion, sare, piper, mazăre verde, orez fiert
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 morcov tăiat rondele
- 1 fir ţelină verde
- 1 căţel de usturoi tocat
- 2 cepe vezi
- 8 căpăţâni mici de varză de Bruxelles
- 1 l supă de legume sau de carne
- 100 ml bulion
- sare
- piper
- 200 g mazăre verde
- 250 g orez fiert
- 1 lingură frunze de ţelină
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjesc morcovul şi rondele de ţelină verde. Se curăţă ceapa, se taie felii şi se adaugă în cratiţă, împreună cu usturoiul.
Se călesc împreună 2 min. Apoi se adaugă căpăţânile de varză de Bruxelles curăţate Se toarnă supa, se adaugă bulion, se sărează şi se piperează. Se lasă să fiarbă 7 min.
Se adaugă apoi mazărea şi se mai fierbe 4 min. Se ia vasul de pe foc, se adaugă orezul şi se repartizează supa în farfurii. Se presară frunze de ţelină verde. O supă minestrone reuşită trebuie să fie foarte groasă.
Supa cu mazare si varza de Bruxelles
Pofta buna!