Supa cu mazare si varza de Bruxelles

Printeaza

Supa cu mazare si varza de Bruxelles din: ulei de măsline, morcov, telina verde, usturoi, ceapa, varză de Bruxelles, supă de legume sau de carne, bulion, sare, piper, mazăre verde, orez fiert

Ingrediente:Supa_cu_mazare_si_varza_de_Bruxelles

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 morcov tăiat rondele
  • 1 fir ţelină verde
  • 1 căţel de usturoi tocat
  • 2 cepe vezi
  • 8 căpăţâni mici de varză de Bruxelles
  • 1 l supă de legume sau de carne
  • 100 ml bulion
  • sare
  • piper
  • 200 g mazăre verde
  • 250 g orez fiert
  • 1 lingură frunze de ţelină

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjesc morco­vul şi rondele de ţelină ver­de. Se curăţă ceapa, se taie felii şi se adaugă în cratiţă, împreună cu usturoiul.

Se călesc împreună 2 min. Apoi se adaugă căpăţânile de var­ză de Bruxelles curăţate Se toarnă supa, se adaugă bulion, se sărează şi se piperează. Se lasă să fiarbă 7 min.

Se adaugă apoi mază­rea şi se mai fierbe 4 min. Se ia vasul de pe foc, se adaugă orezul şi se repartizează supa în farfurii. Se presară frunze de ţelină verde. O supă minestrone reuşită tre­buie să fie foarte groasă.

Supa cu mazare si varza de Bruxelles

Supa_cu_mazare_si_varza_de_Bruxelles

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.