Supa cu naut si sfecla
PrinteazaSupa cu naut si sfecla din: naut, sfecla, ceapa, salota, usturoi, ulei, sare, piper, rosii, boia.
- 300 g boabe uscate de năut
- 1 borcan de sfeclă, gata preparată
- 1 ceapă albă
- 1 şalotă (ceapă roşie)
- 3 căţei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
- 1 conservă roşii decojite
- boia iute
Mod de preparare:
Pui la înmuiat boabele de năut de cu seara, iar a doua zi le fierbi. Speli boabele, apoi le strecori. Scurgi sfecla roşie de zeamă şi o tai cubuleţe.
La fel procedezi şi cu roşiile din conservă. Poţi folosi şi legume proaspete, pe care le fierbi şi le decojeşti tu. Căleşti ceapa şi usturoiul în ulei, adaugi roşiile, sfecla şi năutul. Pui apă după ochi, circa 2-3 l.
Poţi pune, tot în acest moment, cubuleţe de condiment vegetal, cât mai natural. Spre final, adaugi sare, piper şi boia iute, după gust. Laşi la fiert, până se pătrund gusturile.
Dacă foloseşti sfeclă din borcan, aceasta e deja oţetită, deci şi supa se va transforma într-o ciorbiţă. Dacă foloseşti sfeclă proaspătă, poţi pune 2 linguri de oţet la final.
Serveşti supa cu pâine prăjită şi ardei iute, iar când nu e de post, poţi adăuga şi smântână.
Supa cu naut si sfecla
Pofta buna!