Supa cu parmezan

Printeaza

Supa cu parmezan din: ceapa, usturoi, porumb, cartofi, lapte, smantana, ciuperci, parmezan, unt, sare, piper, salata, busuioc, ardei.

Ingrediente:Supa cu parmezan

  • două cepe
  • doi căţei de usturoi
  • o conservă de boabe de porumb
  • doi cartofi
  • 500 ml lapte dulce
  • 250 ml smântână
  • 500 g ciuperci
  • 150 g parmezan
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • salată verde
  • busuioc uscat
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Boabele de porumb se scurg de apă şi se pun într-un blender împreună cu laptele dulce şi cartofii tăiaţi în cubuleţe. Se mixează până când rezultă o pastă, se strecoară şi sosul obţinut se introduce la rece.

Cepele şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în untul încins. Se adaugă sosul de porumb şi se pune totul într-o oală mai mare. Se toarnă un litru de apă, se adaugă ciupercile curăţate de pieliţă şi tăiate în felii subţiri.

Se condimentează cu sare şi cu piper, se adaugă salata verde tăiată în fâşii subţiri, se lasă să fiarbă timp de 15 minute şi se opreşte focul. Se lasă deoparte timp de 20 de minute, se adaugă smân­tână şi parmezanul ras. Se pre­sară busuioc uscat şi se serveşte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.