Supă cu paste şi legume

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: dovlecei, fasole rosie, telina, gulii, ceapa, spanac, morcov, tija de telina, radacina de patrunjel, ulei, paste, pasta de ardei dulce, sare, piper, marar, smantana.

Ingrediente:

  • doi dovlecei
  • 100 g fasole roşie
  • o tijă de ţelină
  • două gulii
  • o ceapă
  • 200 g spanac
  • un morcov
  • o felie de ţelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • 100 ml ulei
  • 200 g paste
  • o lingură cu pastă de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • mărar
  • smântână

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt sau se taie în sferturi. Ţelina, morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Guliile se spală, se curăţă de coajă sau se lasă aşa cum sunt, se taie înjumătăţi, apoi felii subţiri.

Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun ceapa, morcovul şi ţelina, se călesc până se înmoaie şi se iau de pe foc. Se pun la fiert doi litri de apă, se toarnă legumele călite şi se lasă să fiarbă zece minute. Se adună spuma formată, se adaugă pasta de ardei, feliile de gulii şi se fierb zece minute.

Se adaugă dovleceii tăiaţi felii, se condimentează şi se fierb. Când legumele sunt aproape fierte se adaugă pastele, fasolea roşie fiartă separat şi se continuă fier­berea.

Cu cinci minute înainte de a opri focul, la supă se adaugă spanacul, rupt în bucăţi mici, şi mărar tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.