Supă cu paste

Printeaza

Supă cu paste

Supă cu paste

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 100 g frunze de ţelină
  • 1/2 tulpină de praz
  • 1 dovlecel mic
  • 1 anason
  • 1 cartof
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 bucată şorici
  • 4 roşii
  • 11 supă
  • 1 foaie de dafin
  • câte 1 crenguţă de cimbru şi pătrunjel
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 125 g paste pentru supă

Preparare:

Pregătiţi legumele şi usturoiul şi tocaţi-le cuburi, încingeţi uleiul şi prăjiţi acolo şoriciul. După 2 minute adăugaţi legumele şi usturoiul şi prăjiţi-le la foc mediu 5 minute.

Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja şi tăiaţi-le cubuleţe. Adăugaţi-le peste legume împreună cu supa, foaia de dafin, verdeaţa şi coaja de lămâie şi fierbeţi totul la foc mic circa 10 minute.

Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Indepărtaţi şoriciul, verdeaţa şi lămâia, condimentaţi supa după gust, cu sare şi cu piper şi ornaţi-o cum doriţi.

Supă cu paste

Supă cu paste

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Supa de legume cu paste.

    Ingrediente:

    100 g paste
    1-2 dovlecei
    2 ardei grasi
    1 legatura ceapa verde
    1 radacina patrunjel
    1 legatura patrunjel
    1 telina
    2-3 frunze telina
    2 catei usturoi
    2-3 morcovi
    3 rosii
    1 cartof
    sare
    piper pisat si boabe
    2-3 lingurite ulei de masline

    Mod de preparare:

    Se curata si se spala toate legumele si zarzavaturile, se pun intr-o oala cu apa cu sare si uleiul de masline. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc potrivit.

    Separat, in alta oala mai mica, se pune sare si putin ulei, apa si se lasa sa clocoteasca cateva minute, apoi se adauga pastele si se lasa sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce s-au fiert, se scot cu spumiera, intr-un bol.

    Legumele fierte se scot in sita si se lasa cateva minute sa se racoreasca apoi se aleg. Se opresc morcovii si cartofii, dovleceii se taie cubulete, rosiile se zdrobesc si se pun in zeama in care au fiert, iar restul legumelor se dau la o parte.

    In supa de legume se adauga pastele, se pune sare si piper, dupa preferinta, si se serveste ornata cu mult patrunjel verde.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.