Supa cu perisoare de pui
PrinteazaSupa cu perisoare de pui din: piept de pui, morcovi, patrunjel, ardei, ou, orez, patrunjel, sare.
- 1 piept de pui
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 ardei graşi
- 1 ou
- 2 linguri orez
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, legumele şi orezul. Cureţi rădăcinoasele şi le tai în bastonaşe subţiri.
Pui la fiert carnea în 2 litri de apă uşor sărată, îndepărtezi spuma care se ridică la începutul fierberii, apoi adaugi legumele şi continui fierberea.
Scoţi carnea fiartă pe jumătate, o cureţi de oase şi pieliţe şi o treci prin maşina de tocat. Când s-a răcit, o amesteci împreună cu orezul, oul bătut, jumătate din pătrunjelul verde, fin tocat şi sare după gust.
Formezi perişoare pe care le pui la fiert în supa care fierbe la foc mic. Impreună cu perişoarele, adaugi la fiert şi ardeiul, în prealabil curăţat şi tăiat în fâşii.
Perişoarele sunt gata când se ridică la suprafaţă. Serveşti porţiile presărate cu pătrunjel verde.
Supa cu perisoare de pui
Pofta buna!