Supa cu perisoare din ficat
PrinteazaSupa cu perisoare din ficat din: ficat de vita, chifle, lapte, ceapa, oua, maghiran, patrunjel, lamaie, pesmet, sare, piper.
- 400 g ficat de vită
- 2 chifle
- 150 ml lapte
- 1 ceapă roşie
- 2 ouă
- măghiran
- pătrunjel verde
- puţină coajă rasă de lămâie
- sare
- 1 lingură pesmet
- piper
- 1 l supă de carne
Mod de preparare:
Chiflele se înmoaie în apă rece, se storc şi se pun într-o cratiţă. Se toarnă peste ele laptele şi ouăle. Ceapa se taie mărunt şi se amestecă apoi cu chiflele stoarse, împreună cu ficatul şi pesmetul.
Se condimentează cu pătrunjelul tăiat rmărunt, măghiran, coajă rasă de lămâie, sare şi piper.
Duppă ce compoziţia este foarte bine omogenizată, se modelează perişoare de mărimea unei nuci, care se vor fierbe în apă cu sare, aproximativ 20 de minute.
Perişoarele se pun în supa fierbinte de carne şi se servesc imediat.
Pofta buna!