Supa cu perisoare si legume
PrinteazaSupa cu perisoare si legume din: carne, ou, smantana, sare, morcovi, ceapa, mazare, telina.
- 250 g carne tocată de curcan
- un ou
- o linguriţă smântână
- un praf sare
- 2 morcovi
- o ceapă
- 100 g mazăre
- o rădăcină păstârnac
- o felie dintr-o rădăcină de ţelină
- un ardei gras
- 1/2 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă bine cu oul şi un praf de sare, apoi se adaugă smântână. Se amestecă bine şi se formează perişoare care se dau ia rece.
Toate legumele se pun la fiert în 1,5 litri apă cu un praf de sare.
După ce legumele s-au fiert, se strecoară zeama şi se pune supa din nou la foc cu mazărea. Când dă în clocot, se pun perişoarele să fiarbă. Când se ridică la suprafaţă, sunt fierte.
Se serveşte cu pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!