Supă cu perişoare si usturoi
PrinteazaSupă cu perişoare si usturoi
Ingrediente:
- 100 g orez cu bobul lung
- sare
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă verde
- 150 g roşii cherry
- 250 g carne de porc tocată
- 2 linguri sherry
- piper
- 1,51 supă
- 2 linguri sos de peşte
- 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Curăţaţi usturoiul, tocaţi-l şi căliţi-l în ulei. Luaţi-l de pe foc şi lăsaţi-l să se răcească.
Pregătiţi ceapa verde şi tăiaţi-o inele. Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în jumătate. Condimentaţi carnea tocată cu ceapa verde, usturoiul, sherry, sarea şi piperul.
Cu mâinile umede formaţi perişoarele. Condimentaţi supa cu sosul de peşte şi piperul, fierbeţi-o le foc mic. Fierbeţi perişoarele în supă circa 4 minute.
Scurgeţi orezul într-o strecurătoare, adăugaţi-l împreună cu jumătăţile de roşii în supă şi fierbeţi-le circa 3 minute.
Condimentaţi totul cu sare, piper şi sos de peşte, ornaţi supa cu pătrunjel şi serviţi-o.
Pofta buna!