Supa cu peste si curry
PrinteazaO reteta delicioasa de supa cu: file de peste, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, ulei de alune, lapte de cocos, fidea de orez, pudra de curry, limete, sare, piper, patrunjel, lapte de vaca.
- 750 g fileuri de peşte
- o ceapă
- 3 căţei de usturoi
- un ardei iute
- o lingură ghimbir ras
- o lingură de ulei de alune
- 400 ml lapte de cocos
- 200 g fidea de orez
- pudră de curry
- limete
- sare
- piper
- pătrunjel
- lapte de vacă
Mod de preparare:
Intr-un bol înalt se pun ceapa curăţată de foi şi tăiată în bucăţi mai mici, ardeiul iute, ghimbirul ras şi usturoiul curăţat de foi.
Se pasează totul cu un blender şi se păstrează la loc rece. Se pune la încins o oală cu două linguri de ulei, se adaugă pasta din bol şi se prăjeşte un minut.
Se pun laptele de cocos, două căni de apă, peştele spălat şi tăiat în bucăţi mai mici. Se lasă să fiarbă până ce peştele s-a albit, se dă focul la minim şi se adaugă o linguriţă de pudră de curry.
Se presară fideaua de orez ruptă în bucăţi mai mici sau lăsată întreagă, si se amestecă, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Se lasă 10 minute să se mai răcească, se pune în boluri şi se presară cu pătrunjel tocat.
Supa cu peste si curry
Pofta buna!