Supa cu peste si fenicul
PrinteazaSupa cu peste si fenicul din: ceapa, usturoi, bulbi de fenicul, ulei, seminte de fenicul, patrunjel, rosii, vin, supa de peste, lamaie, praf de sofran, file de peste.
- 2 cepe
- 5 catei usturoi
- 2 bulbi fenicul
- 6 linguri ulei
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 1 lingura patrunjel tocat
- 3 rosii
- 500 ml vin alb
- 600 ml supa de peste
- 1 lamaie
- 1 praf de sofran
- 1 kg file de peste (de preferinta de mare)
Mod de preparare:
Se toaca 2 cepe, 4 catei de usturoi si 2 bulbi de fenicul. Toate se prajesc in 6 linguri ulei, cu 1 lingurita seminte de fenicul si 1 lingura patrunjel tocat. Se taie cuburi 3 rosii. Se amesteca 500 ml vin alb cu 600 ml supa de peste. Se adauga jumatate de cantitate, impreuna cu rosiile; se fierb 15 minute.
Se strecoara si se incalzeste alaturi de restul de amestec; se adauga sofran si 1 lamaie taiata sferturi. Se condimenteaza. Se taie bucati 1 kg file de peste si se lasa sa fiarba in supa. Se serveste cu ardei iute.
Supa cu peste si fenicul
Pofta buna!
Nu am mancat pana acum supa cu fenicul