Supa cu peste si fructe de mare
PrinteazaSupa cu peste si fructe de mare din: midii, creveti, caracatita, peste, ulei, ceapa, vin, rosii, usturoi.
- 400 g midii
- 150 g creveţi
- 150 g caracatiţă
- 2 fileuri de peşte alb
- 2 linguri ulei
- o ceapă
- 65 ml vin alb
- 200 g roşii în conservă
- un căţel usturoi
Mod de preparare:
Se spală midiile, se pun la fiert cu puţină apă, circa 7-8 minute, până ce se deschid. Se desprind apoi din cochilii şi se filtrează zeama, care se păstrează.
Separat, într-o lingură de ulei se pun creveţii la sotat până devin roz, aproximativ 3-4 minute. Se toarnă vinul, se mai lasă un minut şi se scot.
In acelaşi vas, se adaugă restul de ulei şi se pun la călit ceapa şi usturoiul. Când au devenit translucide se pun roşiile, se lasă 10 minute, apoi se toarnă sucul de la fiertul midiilor.
Se pune peştele tăiat bucăţi, caracatiţa, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 10 minute. Se aduce la masă cu verdeaţă după gust şi pâine prăjită frecată cu usturoi.
Pofta buna!