Supa cu peticele
PrinteazaSupa cu peticele din: faina, unt, gris, ou, nucsoara, sare, ceapa, faina, supa, sare, piper, sofran, patrunjel.
- 200 g făină
- 40 g unt moale
- 60 g gris
- 1 ou
- 1 varf de cutit cu nucşoară rasă
- 1 praf de sare
Pentru supă:
- 2 cepe
- 3 linguri unt
- 3 inguri făină
- 2 l supă de carne sau de legume
- sare
- piper
- sofran
- păţrunjel verde
Mod de preparare:
Amesteci făina cu un praf de sare, adaugi apă cât să frămânţi un aluat potrivit de tare, care se desprinde de pe pereţii vasului.
Laşi aluatul 20 de minute să se odihnească, apoi incorporezi untul framantat bine, oul si nucsoara. Lasi din nou sa se odihneasca 10 minute, intinzi o foaie, presari grisul si presezi putin. Tai pătrate de 5-6 cm şi le îndoi, lipind marginea cu mâna udă, să nu se desprindă.
Căleşti în unt ceapa tocată mărunt, adaugi făina, amestecând continuu. Torni în supa fierbinte amestecul de ceapă, adaugi un praf de şofran şi laşi să fiarbă 20 de minute, amestecând din când în când.
Adaugi rulourile şi mai laşi să fiarbă 15-20 de minute, la foc mic, amestecând cu grijă. Când este gata, condimentezi cu sare şi piper şi presari pătrunjelul tocat fin.
Supa cu peticele
Pofta buna!