Supa cu praz, cartof si mazare
PrinteazaSupa cu praz cartof si mazare din: praz, ceapa, unt, concentrat de legume, cartof, mazare, ou, sofran, faina, ulei.
- 2 fire de praz mari, bine spălate
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 30 g unt
- 2 cuburi de concentrat de legume
- 1 cartof mare, curăţat şi tăiat în cubuleţe
- 100 g mazăre
Pentru garnitura:
- 1 albuş de ou câteva fire de şofran
- 1 lingură rasă cu făină
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Dă deoparte o bucată de praz de 10 cm pentru garnitură. Feliază restul de praz şi căleşte-l într-o oală mare în unt, aproximativ 10 minute.
Toarnă 1 l de apă şi adaugă concentratul de legume. Adaugă cartoful şi mazărea şi fierbe la foc mictimp de 10 minute. între timp, pune albuşul de ou într-un bol, adaugă firele de şofran şi lasă să se infuzeze. Feliază prazul pus deoparte şi pune rondelele separate în apă rece. Bate albuşul de ou, apoi încorporează şi făina şi asezonează, pentru a face un aluat omogen.
Pasează supa într-un blender. Asezonează, încinge ulei într-o tigaie, scurge şi usucă inelele de praz, apoi înmoaie-le în aluat şi prăjeşte-le până devin aurii şi crocante. Scoate-le pe hârtie de bucătărie. Pune supa în boluri, adaugă inelele crocante de praz şi asezonează.
Poţi adăuga smântână, dacă doreşti.
Supa cu praz cartof si mazare
Pofta buna!