Supa cu pui de balta
PrinteazaSupa cu pui de balta din: pulpe de pui de balta, supa limpede, usturoi, vin, foi de dafin, ulei, ceapa, lapte, faina, ardei, smantana si sare.
- 30 pulpe de pui de baltă
- 1 1/2 l supă limpede
- 6 căţei de usturoi
- 1 pahar cu vin
- 2 foi de dafin
- 50 ml ulei
- 1 ceapă mare
- 1/2 pahar cu lapte
- 1 lingură cu făină
- 50 g ardei
- 1 lingură cu smântână
- sare
Mod de preparare:
Puneţi supa la fiert şi când clocoteşte, adăugaţi pulpele de pui de baltă, bine spălate. Puneţi foile de dafin, ceapa şi vinul. După ce clocoteşte supa 10 minute, strecuraţi-o.
Din ulei şi făină, faceţi un rântaş alb, pe care îl stingeţi cu supă.
Tăiaţi pulpele de pui de baltă în cuburi mici şi puneţi-le în supă. Pregătiţi un mujdei, combinaţi-l cu smântână, şi „dregeţi“ supa cu ou.
Supa cu pui de balta
Pofta buna!