Supă cu pui şi tăiţei
PrinteazaSupă cu pui şi tăiţei
Ingrediente:
- 1 pui
- 2 cm ghimbir
- 1 căţel de usturoi
- sare
- 10 boabe de piper
- 1 linguriţă pastă de roşii
- legume pentru supă (morcov, ţelină, etc)
- 1/2 legătură ceapă verde
- 2 ardei iuţi roşii
- 100 g paste
- 3 crenguţe coriandru
Mod de preparare:
Acoperiţi puiul cu apă şi fierbeţi-l într-o oală acoperită cu un capac. Tocaţi ghimbirul şi usturoiul. Adăugaţi sarea, piperul şi pasta de roşii. Tocaţi mărunt legumele pentru supă, adăugaţi-le peste pui şi fierbeţi totul 45-60 de minute.
Tăiaţi ceapa verde inele fine. Tăiaţi ardeiul iute în jumătate, îndepărtaţi-i seminţele şi tocaţi-l mărunt. Fierbeţi pastele în apă cu sare conform indicaţiilor de pe ambalaj. Scoateţi puiul, apoi îndepărtaţi-i pielea şi oasele şi tăiaţi-i carnea bucăţi.
Strecuraţi supa. Scurgeţi pastele. Adăugaţi-le în supă împreună cu ceapa, ardeiul iute şi bucăţile de carne, apoi condimentaţi-o. Presăraţi coriandrul şi serviţi supa.
Supă cu pui şi tăiţei
Pofta buna!