Supa cu ridichi, ceapa verde si galuste
PrinteazaSupa cu ridichi, ceapa verde si galuste din: ridichi, ceapă verde, ulei de măsline, făină, supă de legume, iaurt degresat, muştar clasic, mărar, pătrunjel, ou, gris, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 legături ridichi
- 1 legătură ceapă verde
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură făină
- 4 l supă de legume
- 250 g iaurt degresat
- 1 linguriţă muştar clasic
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
Pentru găluşte:
- 1 ou
- 75 g griş
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
- câteva frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o înăbuşi în uleiul încins, până devine sticloasă. Adaugi ridichile spălate şi tăiate felii, presari făină, le căleşti puţin şi ştingi cu 2 litri supă fierbinte de zarzavat. Laşi să fiarbă 15 minute, după care iei vasul de pe foc.
După ce supa s-a răcit timp de 1/2 oră, amesteci iaurtul cu muştarul, pătrunjelul şi mărarul fin tocate, sare şi piper măcinat, după gust. Le adaugi cu grijă în supă şi acoperi vasul.
Pentru găluşte, baţi albuşul spumă tare împreună cu un praf de sare. Incorporezi gălbenuşul, sare după gust, pătrunjelul fin tocat, uleiul şi grisul, amestecând cu grijă compoziţia.
Intr-un alt vas, fierbi supa de legume rămasă şi, cu ajutorul unei linguriţe umede, formezi găluştele şi le pui în oală. Când găluştele s-au ridicat la suprafaţă înseamnă că sunt gata.
Stingi focul şi acoperi vasuf pentru o jumătate de oră, timp în care găluştele se umflă. Pui găluştele în supă când serveşti porţiile.
Supa cu ridichi, ceapa verde si galuste
Pofta buna!