Supa cu svaiter
PrinteazaSupa cu svaiter din: unt, ulei, ceapa, usturoi, faina, cidru, cimbru, svaiter.
- 50 g unt nesârat
- 1 lingură ulei de măsline
- 3 cepe mari
- 2 căţei de usturoi, zdrobit
- 1 lingură făină
- 1 litru supă
- 600 ml cidru
- 1 foaie de dafin
- 2 crenguţe de cimbru
- 200 g şvaiţer, răzuit
Mod de preparare:
Topeşte untul cu uleiul, adaugă ceapa şi prăjeşte la foc mic 15 minute. Adaugă usturoiul şi făina şi ţine pe foc amestecând continuu 1 minut. Stinge cu supa, cidrul şi adaugă foaia de dafin şi cimbrul; potriveşte gustul de sare şi piper şi adu la punctul de fierbere.
Micşorează flacăra şi lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute. Lasă să stea deoparte 30 minute.
Porţionează supa în boluri şi presară şvaiţerul. Dă la grill până cănd se topeşte.
Pofta buna!