Supa cu taitei de casa si bob

Printeaza

O reteta de supa cu taitei de casa si bob din: taitei cu ou, bob, morcovi, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, pancetta, andive, pecorino, foaie de dafin, ulei extravirgin de masline si sare.

Ingrediente:Supa cu taitei de casa si bob

  • 200 g tăieţei cu ou făcuţi în casă şi tăiaţi fâşii late
  • 200g bob
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 l de supă de legume (din plic sau din cub)
  • 100 g pancetta slabă
  • 50 g andive
  • 40 g pecorino (brânză veche de capră) ras
  • 1 foaie de dafin
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi căţelul de usturoi, spălaţi şi curăţaţi un morcov şi jumătate de ţelină şi tocaţi-le mare pe toate. Turnaţi supa de legume într-o oală şi adăugaţi tocătura de legume, punând, de asemenea, foaia de dafin şi bobul. Daţi în clocot şi fierbeţi la foc mic timp de 35 de minute.

Curăţaţi al doilea morcov, restul de ţelină şi ceapa, tocaţi-le şi puneţi-le într-o tigaie, împreună cu andivele spălate şi scurse şi cu pancetta tăiată cubuleţe; mai puneţi două lin­guri de ulei extravirgin de măsline şi căliţi-le la foc iute cam 10 minute, amestecând din când în când. Stingeţi focul şi păstraţi la căl­dură.

După ce s-a fiert bobul, adăugaţi tăieţeii şi fierbeţi-i al dente. Potriviţi de sare. Serviţi supa în castronele separate, ornându-le pe fiecare în parte cu câte puţin din legumele călite, puţin pecorino şi un fir de ulei extravirgin de măsline.

Supa cu taitei de casa si bob

Supa cu taitei de casa si bob

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.