Supa cu taitei de orez, ghimbir si ardei iute

Printeaza

Supa cu taitei de orez, ghimbir si ardei iute din: supa de pui, lemongrss, coaja de lime, ghimbir, ardei iute, varza alba, morcovi, fasole verde, taitei din orez, lime.

Ingrediente:Supa_cu_taitei_de_orez_ghimbir_si_ardei_iute

  • 500 ml supa de pui, vita sau legume
  • 1/2 tulpina de lemongrass, cu frunzele lemnoase indepartate si feliata subtire
  • 1 frunza de kaffir lime, feliata subtire sau coaja de la 1/2 lime
  • 15 g ghimbir proaspat, ras
  • 1 lingurita sos de peste
  • 1/2 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat subtire
  • 85 g de varza alba, tocata
  • 50 g morcovi, feliati subtire
  • 50 g de fasole verde, taiata in bucati de 2,5 cm
  • 25 g de taitei din orez, fierti conform instructiunilor de pe ambalaj si clatiti in apa rece
  • 1/4 lime

 

Mod de preparare:

Dă supa în clocot într-o cratiţă mare. Adaugă tulpina de lemongrass, frunza de kaffir lime sau coaja rasă, ghimbirul, sosul de peşte şi ardei iute după gust. Fierbe totul 20 de minute. Adaugă varza şi fierbe în continuare mâncarea 30 de minute, până când varza se înmoaie. Adaugă morcovii şi fasolea verde şi fierbe-le 3 minute. Mai adaugă apă, dacă e nevoie.

Pune tăieţeii de orez într-un bol şi toarnă deasupra supa clocotită. Serveşte cu un sfert de lime, de stors după gust.

Supa cu taitei de orez, ghimbir si ardei iute

Supa_cu_taitei_de_orez_ghimbir_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.