Supa cu zarzavat
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa cu zarzavat din: morcov, patrunjel, telina, praz, ceapa, varza alba, mazare boabe, salata, verde, unt, zahar si supa de carne.
- 1 morcov mare
- 1 pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 praz
- 1 ceapă
- 1/4 varză albă
- o mână de mazăre boabe
- 1 salată verde
- 1 lingură unt
- 1 linguriţă rasă zahăr
- 2 1 supă de carne (apă caldă), sare
Mod de preparare:
Zarzavatul se spală bine şi se toacă fin. Se amestecă omogen, împreună cu puţină sare şi zahăr şi se pune la călit într-un vas uns bine cu unt. Se înăbuşă la foc potrivit, amestecându-se încet cu o lingură.
Varza se spală, se pune la fiert şi după răcire sc taie fin. Când zarzavatul a început să se înmoaie, se toarnă deasupra supa de carne, cât să-l acopere, şi se adaugă varza bine scursă de apă. Se adaugă mazărea şi câteva frunze dc salată verde. Când a fiert bine, se completează cu restul de supă şi se lasă să dea într-un clocot.
Poftă bună!