Supa de curcan cu cartofi
PrinteazaSupa de curcan cu cartofi din: carne de curcan, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, telina, cartofi, suc de rosii, patrunjel, marar, sare si piper.
- 700 g carne de curcan
- 2 morcovi
- radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 ceapa mare
- 1 telina mica
- 5 cartofi portiviti ca marime
- 200 ml suc de rosii
- patrunjel si marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o porţionezi şi o aşezi la foc cu apă rece şi un praf de sare. O laşi să fiarbă, adunând spuma formată până când supa rămâne limpede.
Intre timp, cureţi legumele, le speli, ie tai bucăţi mai mari şi le adaugi în supă când carnea este aproape fiartă.
Laşi să fiarbă, sub capac, la foc mic, circa 20 de minute, până când carnea şi legumele sunt bine pătrunse.
Adaugi sucul de roşii, pătrun-|el şi mărar tocate fin, potriveşti gustul de sare, piper şi laşi să mai dea câteva clocote.
Serveşti supa caldă.
Supa de curcan cu cartofi
Pofta buna!