Supa de curcan cu galuste
PrinteazaSupa de curcan cu galuste din: carne de curcan, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, mazare congelata, unt, faina, smantana, paine, lapte, ou, usturoi, pesmet, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g carne de curcan
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 telina
- 100 g mazare congelata
- 100 g unt
- 100 g faina
- 100 ml smantana
- 3 felii de paine
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri pesmet
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli zarzavatul şi îl pui la fiert împreună cu carnea în apă rece cu sare.
După 1 oră, strecori supa. îndepărtezi ceapa, iar morcovii, pătrunjelul şi ţelina le dai prin sită şi le pui iar în supă.
Rumeneşti făina în unt, stingi cu supă şi torni amestecul în supa din oală.
Adaugi în supă mazărea şi, după 20 de minute, iei oala de pe foc şi adaugi smântână, lei carnea de pe oase, o toci mărunt şi o mică parte o pui în supă, iar restul de carne îl amesteci cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, cu usturoiul pisat, oul, verdeaţa tocată, cu sare, piper şi pesmet.
Formezi găluşte mici pe care le fierbi în apă clocotită cu sare, apoi le scurgi şi le pui în supa fierbinte.
Serveşti supa presărată cu pătrunjel tocat.
Supa de curcan cu galuste
Pofta buna!
Eu nu prea ma omor cu carnea de curcan