Supă de curcan şi mazăre
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de curcan si mazare din: piept de curcan, morcovi, pastarnaci, telina, mazare verde, clatite, unt, usturoi, frunza de dafin, nucsoara, piper si sare.
- 300 g piept de curcan
- 2 morcovi
- 2 pastarnaci
- 1 radacina de telina
- 1 mana de mazare verde
- 2 clatite sarate
- 1 lingura de unt
- 1 catel de usturoi
- 1 frunza de dafin
- nucsoara
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Se toarna apa peste pieptul de curcan si legume si se fierb impreuna pana devin supa. Intre timp se fierbe mazarea verde intr-o oala separata. Se ruleaza clatitele reci si se taie felii.
Se strecoara supa, dupa care se asezoneaza cu nucsoara, piper, sare si usturoi tocat. Se adauga mazarea fiarta, untul si carnea.
Se mai fierbe putin si se da deoparte. Se asaza clatitele tocate in fiecare farfuri si se toarna deasupra supa.
Supă de curcan şi mazăre
Pofta buna!