Supă de curry, cu somon şi sparanghel

Printeaza

Supă de curry, cu somon şi sparanghel din: ananas, mar, banana, ceapa, unt, curry, lapte de cocos, supa de pui, lapte, sparanghel verde, sparanghel alb, ardei, file de somon, sare, suc de lamaie, unt, patrunjel.

Ingrediente:Supa_de_curry_cu_somon_si_sparanghel

  • 1/2 ananas proaspat mic
  • 1 mar mic
  • 1 banana
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura curry pudra
  • 1 lingura curcuma
  • 4 linguri lapte de cocos
  • 500 ml supa de pui (instant)
  • 250 ml lapte

in plus:

  • 200 g sparanghel verde
  • 200 g sparanghel alb
  • 1 ardei rosu
  • 300 g file de somon
  • sare
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri unt
  • patrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Ananasul, mărul şi banana se taie bucăţele. Ceapa se toacă, se căleşte în untul încins, se pune deasupra pudra de curry şi curcuma, apoi se mai lasă puţin pe foc.

Se adaugă şi bucăţelele de fructe, se mai călesc puţin, apoi se pune laptele de cocos, supa şi laptele. Se lasă la fiert.

Se ia de pe foc şi se pasează până se obţine un piure. Se dă printr-o sită şi se pasează.

Se fierbe sparanghelul în apă sărată, cca 6 minute, apoi se scurge. Ardeiul se taie inele. Somonul se taie bucăţele, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se căleşte în unt încins.

Se adaugă şi sparanghelul fiert şi se mai lasă 1 minut.

Supa se pune în boluri, se adaugă sparanghelul şi somonul si se pun deasupra inele de ardei si frunze de patrunjel.

Supă de curry, cu somon şi sparanghel

Supa_de_curry_cu_somon_si_sparanghel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.