Supa de agrise cu carnati afumati
PrinteazaSupa de agrise cu carnati afumati din: carnati afumati, agrise, ceapa, morcov, zahar, lapte, faina, ulei, sare, zahar, piper si boia dulce.
- 500 g carnati afumati
- 500 g agrise
- 2 cepe
- 1 morcov
- zahar
- 100 ml lapte sau smantana
- 2 linguri faina
- 2 linguri ulei
- sare
- zahar
- piper
- boia dulce
Mod de preparare:
Puneti uleiul in oala, rumeniti cârnaţii tăiaţi în bucăţele, adăugaţi ceapa şi morcovul, tăiate mărunt. Condimentaţi cu sare, zahăr, boia şi piper şi adăugaţi 3 l apă fierbinte. Lăsaţi să fiarbă şi adăugaţi agrişele curăţate.
Nu le lăsaţi să fiarbă mult, ci doar să dea în câteva clocote. Amestecaţi făina cu laptele şi turnaţi amestecul în oală. Mai lăsaţi să dea în două, trei clocote şi apoi opriţi focul.
Pofta buna!
Din agrise se face mai nou si supa :))