Supă de aripioare cu perişoare de gris
PrinteazaSupă de aripioare de cu perişoare de gris: aripioare de pui, cartofi, ceapa, praz, pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, morcov, oua, gris, marar, patrunjel, pasta de tomate, sare, piper.
- 1/2 kg aripioare de pui
- 4 cartofi
- 2 cepe
- 1 praz
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină ţelină
- 1 morcov
- 2 ouă
- 300 g griş
- mărar
- pătrunjel
- 100 g pastă de tomate
- 1 I apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faci perişoarele din grisul amestecat cu ouăle bătute spumă, sub formă de biluţe. Pui aripioarele la fiert şi, după 10 minute, adaugi legumele tăiate mărunt.
După 20 de minute, pui perişoarele şi pasta de tomate şi condimentezi după gust. După 10-15 minute, dai supa la răcorit şi ornezi cu pătrunjel şi mărar tocate mărunt.
Pofta buna!