Supa de arpacas cu telina si fasole verde

Printeaza

Supa de arpacas cu telina si fasole verde din: arpacas, linte, fasole verde, ceapa, usturoi, telina, cimbru, oregano, salvie, condimente, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Supa_de_arpacas_cu_telina_si_fasole_verde

  • 300 g arpacas
  • 150 g linte
  • 250 g fasole verde
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 telina mica
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita oregano
  • 5 frunze salvie
  • condimente pentru supa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune arpacaşul la înmuiat într-un litru de apă cel puţin 1 oră sau peste noapte. Se scurge şi se lasă deoparte. Într-o oală mare se pune ulei, în care se căleşte ¼ din ceapă şi usturoiul zdrobit. Se adaugă 1litru de apă în care se pune condimentul pentru supa.

Când apa începe să fiarbă, se pune arpacaşul înmuiat şi scurs în prealabil. Se reduce focul, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert 30 minute, la foc mediu. Se adaugă lintea şi se lasă alte 20 minute la fiert.

Când arpacaşul şi lintea se înmoaie, se adaugă ţelina tăiată cubuleţe şi fasolea verde. Cimbrul, oregano şi salvia trebuie tocate mărunt, apoi se aruncă în supă. Se lasă la fiert încă 10 minute sau până ce legumele sunt făcute. Dacă mai e nevoie, se mai adaugă apă.

Supa de arpacas cu telina si fasole verde

Supa_de_arpacas_cu_telina_si_fasole_verde

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Cum ma supa de arpacas? :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.