Supa de arpacas cu telina si fasole verde
PrinteazaSupa de arpacas cu telina si fasole verde din: arpacas, linte, fasole verde, ceapa, usturoi, telina, cimbru, oregano, salvie, condimente, ulei, sare, piper.
- 300 g arpacas
- 150 g linte
- 250 g fasole verde
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- 1 telina mica
- 1/2 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita oregano
- 5 frunze salvie
- condimente pentru supa
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune arpacaşul la înmuiat într-un litru de apă cel puţin 1 oră sau peste noapte. Se scurge şi se lasă deoparte. Într-o oală mare se pune ulei, în care se căleşte ¼ din ceapă şi usturoiul zdrobit. Se adaugă 1litru de apă în care se pune condimentul pentru supa.
Când apa începe să fiarbă, se pune arpacaşul înmuiat şi scurs în prealabil. Se reduce focul, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert 30 minute, la foc mediu. Se adaugă lintea şi se lasă alte 20 minute la fiert.
Când arpacaşul şi lintea se înmoaie, se adaugă ţelina tăiată cubuleţe şi fasolea verde. Cimbrul, oregano şi salvia trebuie tocate mărunt, apoi se aruncă în supă. Se lasă la fiert încă 10 minute sau până ce legumele sunt făcute. Dacă mai e nevoie, se mai adaugă apă.
Supa de arpacas cu telina si fasole verde
Pofta buna!
Cum ma supa de arpacas? :))