Supă de arpacaş
PrinteazaSupă de arpacaş
- 1,5 1 supă de carne
- 300 g arpacaş
- 50 g unt
- 1 linguriţă făină
Mod de preparare:
Alegem arpacaş alb, îl spălăm bine şi îl punem ia fiert, acoperit, în apă clocotită. Il fierbem încet, amestecînd din cînd în cînd, ca să nu se prinda de fund. Cînd este gata, dăm arpacaşul fierbinte prin sită. Dacă se răceşte, îl udăm cu supă fierbinte.
Intr-o oală de supă, înfierbîntăm untul, punem făina şi amestecăm ca să nu se prăjească făina. După aceea stingem cu supă de carne turnată treptat.
Adăugăm amestecînd arpacaşul dat prin sită. Lăsăm să clocotească. Amestecăm mereu pentru ca să nu se prindă de fundul vasului. Potrivim sarea. Dacă supa este prea legată, adăugăm supă de carne, dacă, dimpotrivă, este prea subţire, lăsăm la foc să scadă încet, fără să mai dea în clocot.
Putem adăuga 2—3 gălbenuşuri bătute separat (nu la foc) şi turnate încet în supa fierbinte. In gălbenuşuri putem adăuga, după gust, şi două linguri de smîntînă proaspătă. Servim cu crutoane de pîine prăjite în unt.
Poftă bună!
Supa de arpacas chiar ca n-am mai facut.