Supa de berbec cu arpacas si smantana
PrinteazaSupa de berbec cu arpacas si smantana din: carne de berbec, morcov, telina, pastarnac, arpacas, unt, oua, smantana si sare.
- 500 g carne de berbec
- 100 g morcov
- 100 g telina
- 100 g pastarnac
- 100 g arpacas
- 100 g unt
- 2 oua
- 80 g smantana lichida
- sare
Mod de preparare:
Carnea o cureţi de pieliţă, o speli şi 200 g din ea o tai cubuleţe, iar restul o dai prin maşina de tocat. Speli zarzavatul şi îl tai rondele.
Pui carnea tocată, carnea tăiată cubuleţe şi zarzavatul în 2 l de apă rece. Le fierbi 2-3 ore, strecori supa, iar carnea tocată o dai prin sită.
Pui din nou supa la foc cu piureul de carne şi le fierbi 10 minute, potrivind de sare. Baţi gălbenuşurile cu smântână şi untul topit şi dregi supa.
O serveşti cu arpacaş fiert separat, cu rondele de zarzavat şi cubuleţe de carne.
Pofta buna!