Supa de bere blonda

Printeaza

Supa de bere blonda din: ulei de masline, ceapa, morcov, sare, piper, usturoi, unt, faina, supa de legume, bere, smantana, dafin si branza cheddar.

Supa_de_bere_blonda

 

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă albă mare
  • 1 morcov mare
  • sare
  • piper
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 linguri unt
  • 1/3 cană făină
  • 3 căni supă de legume
  • 350 ml bere
  • 1/2 cană smântână pentru gătit
  • 2 foi de dafin
  • 225 g brânză cheddar

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli ceapa, usturoiul şi morcovul. Tai ceapa mărunt, iar morcovul în rondele. Incălzeşti uleiul într-o oală de cel puţin 3 litri. Căleşti în ulei ceapa, iar când devine transparentă adaugi morcovul, puţină sare, piper după gust şi continui să le căleşti la foc mic, 6-8 minute.

Adaugi untul şi-l laşi să se topească, apoi presari făina şi o căleşti puţin, amestecând uşor. Stingi cu supa de legume caldă, torni berea şi smântână şi fierbi la foc mic, împreună cu foile de dafin, acoperind parţial vasul cu un capac.

Când morcovul s-a înmuiat, sărezi şi condimentezi din nou, după gust. Scoţi frunzele de dafin, scurgi zeama şi mixezi cu blenderul vertical, până obţii o pasta fină. Adaugi brânza cheddar, stingi focul şi laşi în repaus pentru încă 5 minute. Aduci la masă porţiile alături de pătrunjel fin tocat şi pâine de casă cu seminţe.

 

Supa de bere blonda

Supa_de_bere_blonda

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.