Supa de branza cu crutoane de paine
PrinteazaSupa de branza cu crutoane de paine din: branza de beaufort, smantana, unt, faina, galbenusuri, vin alb, verdeata, sare, piper si nucsoara.
- 200 g branza de Beaufort
- 100 ml smantana
- 50 g unt
- 50 g faina
- doua galbenusuri
- 100 ml vin alb sec
- o legatura cu verdeata
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Se dă brânza prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se încinge o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă făina în ploaie, omogenizându-se cu o lingură. După două minute se toarnă 750 ml apă şi vinul alb. Se lasă să fiarbă, având grijă să nu formeze cocoloaşe, amestecându-se încontinuu.
Se adaugă sare, piper, nucşoară, brânza rasă. După ce se topeşte se ia de pe foc. Se amestecă smântână şi gălbenuşurile într-un bol. Se toarnă amestecul de ouă într- un alt vas mai mare, apoi se pune puţin câte puţin, cu o lingură, conţinutul din oală.
Se amestecă uşor pentru a se obţine o compoziţie cremoasă şi omogenă. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Cel mai adesea supa de brânză se serveşte cu crutoane de pâine trecute prin usturoi şi prăjite în unt.
Supa de branza cu crutoane de paine
Pofta buna!