Supa de branza cu crutoane de paine

Printeaza

Supa de branza cu crutoane de paine din: branza de beaufort, smantana, unt, faina, galbenusuri, vin alb, verdeata, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Supa_de_branza_cu_crutoane_de_paine

  • 200 g branza de Beaufort
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • doua galbenusuri
  • 100 ml vin alb sec
  • o legatura cu verdeata
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Se dă brânza prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se încinge o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă făina în ploaie, omogenizându-se cu o lingură. După două minute se toarnă 750 ml apă şi vinul alb. Se lasă să fiarbă, având grijă să nu formeze cocoloaşe, amestecându-se încontinuu.

Se adaugă sare, piper, nucşoară, brânza rasă. După ce se topeşte se ia de pe foc. Se ames­tecă smântână şi gălbenuşurile într-un bol. Se toarnă amestecul de ouă într- un alt vas mai mare, apoi se pune puţin câte puţin, cu o lingură, conţi­nutul din oală.

Se amestecă uşor pen­tru a se obţine o compoziţie cremoasă şi omogenă. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt. Cel mai adesea supa de brânză se serveşte cu crutoane de pâine trecute prin usturoi şi prăjite în unt.

Supa de branza cu crutoane de paine

Supa_de_branza_cu_crutoane_de_paine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.