Supa de branza
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de branza din: branza cheddar, ceapa, telina, morcov, supa de pasare, faina, boabe de mustar, sos worcestershire, bere, unt si sos tabasco.
- 225 g brânză Cheddar rasă
- 1 cană cu ceapă tocată
- 1 cană cu ţelină tocată
- 1 cană cu morcov tocat
- 6 căni cu supă de pasăre
- 1/2 cană cu făină
- 1/2 linguriţă cu boabe de muştar
- 1/2 linguriţă cu sos Worcestershire
- 1 cutie cu bere (330 ml)
- 1 lingură cu unt
- sos Tabasco
Mod de preparare:
Căleşte în untul încins ceapa şi ţelina, până devin translucide, adaugă morcovul şi lasă pe foc să se înmoaie. Pune pe foc supa de pasăre şi, când dă în clocot, adaugă legumele înăbuşite în unt. Lasă la foc mic să dea în câteva clocote.
Dă brânza pe răzătoarea mică şi amestecă bine cu făina. Răstoarn-o peste supă, amestecând încontinuu ca să nu se formeze cocoloaşe.
Pisează boabele de muştar şi amestecă-le cu sosurile Worcestershire şi Tabasco (ultimul, după gust). Adaugă pasta obţinută şi berea în supa de brânză.
Lasă să dea în câtevâ clocote şi ia oala de pe foc. Serveşte supa de brânză cu crutoane (sau pâine prăjită), puţină verdeaţă şi brânză rasă deasupra.
Supa de branza
Poftă bună!